Deelnemers

Deze bundel is tot stand gekomen door de tomeloze inzet van velen, belangeloos en met een flinke dosis passie. Binnen twee dagen was er een compleet team samengesteld bestaande uit tien auteurs, een persklaarmaker, twee redacteuren, een illustratie- en vormgevingsbedrijf, twee vormgevers, een marketeer en een opmaker.

De volgende personen werkten eraan mee:

Anya van der Grachtanya
Redactrice

Anya is schrijfster, redactrice en ghostwriter. Haar specialiteit is het genre non-fictie: waargebeurde verhalen / levensverhalen.
Ze schrijft verhalen uit het leven zoals dat op haar pad komt. Van een vierdelige serie zijn inmiddels drie delen verschenen.

Bonte Raaf
Illustratie- en vormgevingsbedrijf, illustraties en omslag
bonte raafOntwerp- en illustratiebureau Bonte Raaf
Illustraties en ontwerp cover Bonte Raaf bestaat uit Elise Rave en Chantal Biljard. Doordat zij meerdere tekenstijlen in huis hebben ontstaat er altijd een ontwerp wat
de juiste boodschap over brengt. Van potloodschets tot digitaal geïllustreerd, van vrolijke portretillustratie tot strakke iconen. Bonte Raaf illustreert onder andere (kinder)boeken en ontwerpt logo’s, huisstijlen, unieke geboorte- of trouwkaarten en persoonlijke houten herinnerboeken.

Chinouk Thijssen
Persklaarmaker
chinoukChinouk Thijssen (1983) is de auteur van Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie. Naast het schrijven van youngadultthrillers werkt Chinouk als freelance corrector en geeft ze lezingen op school. De optie op de filmrechten van Fataal spel is inmiddels verkocht, Truth or Dance stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg won Beste Young Adult Nederlandstalig.

Coen de Kort
Vormgeving, opmaak boek

CoenCoen de Kort is grafisch vormgever, illustrator en schrijver van jeugdboeken (14+). Zijn laatste jeugdroman Mijn held de huurmoordenaar is als een van de elf Leestips genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury 2020.
http://www.coendekort.nl

 


Dimitri Balcaen
Vormgeving. Logo

dimitriDimitri Balcaen is schrijver/scenarist. In 2018 verschenen gelijktijdig zijn twee debuutromans, Zusters van het Atoom: De Jacht en Zusters van het Atoom: Collisie. Het succes daarvan zorgde ervoor dat zijn derde roman, Peter & Pan, hetzelfde jaar reeds
uitkwam. Momenteel wordt er gewerkt aan een verfilming van dit verhaal. Daarnaast is hij ook actief bezig als scenarist voor de WO2-film Transport XX. Begin 2020 kwam zijn eerste jeugdboek Grimoire uit, waarin aangetoond wordt dat jongeren met mentale/psychische problematiek ook rolmodellen kunnen zijn.

Dutch Venture PublishingDVPlogoVector_V2_Flatten01A2
Gedeeltelijke sponsoring papieren uitgave

Dutch Venture Publishing is gericht op uitgave van origineel Nederlandstalig werk en vertaald werk van anderstalige auteurs. Deze schrijvers zijn overwegend onafhankelijke ‘indie’-auteurs of zitten bij kleine uitgevers in het buitenland. DVP streeft naar het uitgeven van kleine pareltjes!

Jacodine van de Velde
Auteur
Jacodine van de Velde woont samen met haar man en twee zonen in Zeeland, op vijf minuten loopafstand van het strand. In het dagelijkse werkt zij in de kinder- en jeugdpsychiatrie als behandelaar met jongeren met Eetstoornissen en Angst- & Stemmingsklachten.Profielfoto
Al van jongs af aan is ze gek op lezen, de laatste jaren vooral Young Adult en New Adult. In 2018 ging er een grote wens in vervulling toen ze haar eerste opdracht kreeg om een boek te mogen vertalen. Inmiddels staan er diverse vertalingen op haar naam en lijkt het vertalen ook het schrijversvirus te hebben aangewakkerd, want al snel kreeg Jacodine een verhaal in haar hoofd, geïnspireerd door het onbegrip waar veel jongeren met een eetstoornis mee worden geconfronteerd. Ze begon met schrijven en na een heel proces van schaven, schrappen en herschrijven ligt er nu een manuscript dat deze zomer tot haar debuut zal leiden. Ondertussen verscheen zij als finalist met een kort verhaal in de bundel Korte Verhalen Sweekstars 2018 en werd zij tweede in een verhalenwedstrijd van Loft Books. De passie voor enerzijds haar werk en anderzijds het lezen en schrijven van verhalen blijkt een mooie combinatie te zijn, want volgende verhalen zijn al in de maak.

Jen Minkman
Redactrice (Engels)
jenJen werd geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Den Haag voor haar studie aan de Haagse Hogeschool. Na een uitwisseling, stage en masterstudie in Salzburg, Brussel en Cambridge kwam ze terug naar Den Haag en werd lerares Engels op de middelbare school. Sinds 2016 is zij hoofd van uitgeverij Dutch Venture Publishing en sinds 2017 is zij fulltime auteur en uitgever. In augustus 2017 behaalde zij als eerste Nederlandse YA-auteur ooit een plekje op de USA Today bestsellerlijst.
Tot dusver zijn diverse boeken van haar hand verschenen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans.

Johan Klein Haneveld
Auteur4C421CE1-DFE3-409C-852A-67929B3C40E4
In 2007 reisde ik naar de andere kant van de wereld. Een van de ervaringen die mij het meest is bijgebleven van mijn bezoek aan Australië is mijn wandeltocht in de Blue Mountains vla bij Sydney. De lucht leek ere echt een blauwe gloed te hebben. Ik zag er boomvarens en zelfs een liervogel. Daarom raakte het nieuws van de bosbranden in Australië me diep. De Blue Mountains behoren tot het getroffen gebied. Ongeveer 80 procent is verbrand. Dit park zal nooit meer zo mooi zijn als toen ik er was. Om de natuur in Australië te helpen herstellen werk ik mee aan de bundel ‘Auteurs voor Australië’.
Ik ben al van jongs af aan schrijver. Ondertussen zijn er van mij zestien boeken gepubliceerd, zoals het fantasytweeluik ‘De Krakenvorst’, de verhalenbundels ‘Het teken in de lucht’ en ‘Conquistador extended’ en de SF-roman ‘De afvallige ster’. In 2020 volgen nog een bundel met horrorverhalen ‘Ruisreizigers’ en de fantasyroman ‘Hoeder van de vulkaan’. Mijn korte verhalen verschenen in veel verschillende bundels en tijdschriften. Mijn verhaal ‘De man van mijn dromen’ won in 2017 de derde prijs in de verhalenwedstrijd van het Valentijn-genootschap. Naast het schrijven werk ik als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en ik woon met mijn vrouw en onze hamster, schildpad en vissen in Delft. Meer informatie over mij en mijn boeken vind je op mijn website

Kyra Mind
Auteur
Kyra Mind is een nieuwe schrijfster in het New Adult genre en ze schrijft al zo lang ze LogoKMzich kan herinneren romantische verhalen. Haar verhalen hebben meestal een ‘donker randje’, want ze vindt het belangrijk dat ook de verhalen van mensen met een minder rooskleurig verleden verteld worden. Iedereen verdient het namelijk om door iemand geliefd te worden en dat is vrijwel altijd de achterliggende boodschap in haar verhalen.

Lily Frank
Auteur

Lily Frank (pseudoniem van Marijke F. Jansen) werd geboren met hartjes in haar ogen. De liefde voor prinsen, prinsessen en andere sprookjesfiguren zat er meteen al in. Als tiener ontdekte ze de romantische leesserie Tina Topper en dit maakte de weg vrij naar het schrijven van romantische verhalen. Ook als volwassene droomt ze nog steeds van prinsen, ridders en muzikanten. Ze woont in haar kasteel in de Flevopolder, waar ze in haar torenkamertje aan haar boeken schrijft. Lily Frank schrijft romantische verhalen met een “happy end”.

Marceline de Waard
Auteur
Portretfoto 2019 -door Kees-WinkelmanOp de vraag wat ik wilde worden als ik later groot was antwoordde ik als kind steevast ‘schrijfster’. Ik las heel wat af, Pippi was mijn heldin en schrijven zoals Enid Blyton, ja, dat leek mij wel wat. Ik zag mij al helemaal zitten: een tuinhuisje, een ietwat verwilderde achtertuin vol bloemen, gras en bomen. Het waren niet alleen dromen. Mijn eerste verhaaltjes schreef ik voor mijn kleine buurmeisje. Ik geloof dat het over een hondje ging. De droom ebde weg en ik ging psychologie studeren omdat ik Eline Vere zo prachtig vond.
Dat wel … Rond mijn vijftigste ging het schuren en sinds 2017 maak ik mijn kinderdroom waar. Ik schrijf  korte verhalen welke ik wekelijks publiceert op mijn website. In de bundel ‘Schandalig en andere zondagverhalen’ zijn 50 van deze verhalen bijeengebracht. Mijn eerste roman De Thuisreis, verschijnt 22 maart 2020.

Marijke F Jansen
medeorganisator, proeflezer, persberichten

Marijke F. Jansen wist op jonge leeftijd al dat ze later schrijfster wilde worden, aangezien ze dol was op verhalen. Vooral op sprookjes en happy endings. In 2012 verscheen haar debuutverhaal Muze in de bundel Dark Romance – Verboden verlangen en ook staan er verhalen van haar in de bundels Magisch, Wonderland en Brave New Love. In 2017 verscheen van haar hand het boek Kort en gelukkig, het eerste deel van de serie De Sprookjesjager. Eind 2019 verscheen de bundel Er was eens, een boek met sprookjeshervertellingen van vijf verschillende auteurs. Voor het schrijven van haar bijdrage Bevroren haalde Marijke inspiratie uit de boeken van Sarah Crossan, die haar op een andere manier naar poëzie en met name het vrije vers lieten kijken. Eind februari verschijnt haar nieuwste boek In een land hier heel dichtbij, het los te lezen tweede deel in de serie De Sprookjesjager.

Mickey Meijer46339829_1998862663525376_1821156701479370752_o
Auteur, proeflezer
Mickey Meyer is een pseudoniem van een auteur die een zwak heeft voor dieren, goede doelen en verhalenbundels en een persoonlijke link heeft met Australië. Toen ze de oproep voorbij zag komen kon ze het dan ook niet weerstaan een verhaal ter beschikking te stellen. 

Natascha van Limpt
Redactrice
Sinds 2017 wordt Van Limpt Redacties door verscheidene uitgeverijen en selfpublishersVLR ingeschakeld om correctie- en redactiewerkzaamheden uit te voeren. De eigenaar, Natascha van Limpt, heeft zich vooral in het fantastische genre gespecialiseerd en heeft zelf ook een fantasy-trilogie uitgebracht.

Oli Veyn
Initiatiefnemer, projectleider, proeflezer, auteur
Oli Veyn is auteuoli fotor van de Young Adult Urban Fantasy serie De Orde van de Poortwachters en de feelgood novelle Wederzijds Verlangen. Haar debuut won een Beste YA award 2017, haar tweede boek, beste feelgood 2018 en afgelopen jaar won ze een Watty Award 2019 met een hertelling sprookje Swanenzang. Haar favoriete genres zijn Fantasy en Young Adult met een flinke dosis romantiek. Dat zijn ook de verhalen die ze zelf het liefste schrijft. Ze is creatief, organiseert Young Adult events in samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant, geeft presentaties en workshops en werkt in haar reguliere baan als change management specialist. Boeken zijn haar passie, maar ook al is de liefde voor lezen nog zo groot, schrijven doet ze het allerliefste.

Sandra Ringoot
Auteur

Van jongs af aan zat ik het liefst met mijn neus in de boeken. Ik schreef als kind ook al bijzonder graag verhalen. Nog steeds ben ik gepassioneerd door schrijven en trots dat ik mocht mKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAeewerken aan dit project samen met mijn dochter Steffi. Als je de kans krijgt om met een kleine bijdrage een groot verschil te maken, moet je deze zeker met beide handen grijpen. Mijn eerste boek “Birdylove” speelde zich ook af in Australië. Nu heb ik me toegelegd op het schrijven van kinderverhalen, die gratis te lezen zijn op de schrijversblog van Danielle Gemmel; www.booksandwords.be  Onze samenwerking kwam er na een spontane vriendschap op facebook. Danielle stelde me voor om gastvertelster te worden. Zo post ze regelmatig een kortverhaal van mij. “Mister Willing” is een reeks kinderverhalen die gaan over een grappig konijn dat avonturen beleeft samen met Jamila. Er zit telkens een interessante boodschap in, het geeft je de mogelijkheid om nadien met je kind en/of kleinkind erover te praten en zo hun horizon te verbreden. De vele positieve reacties over het verhaal “Mister Willing gaat naar school” met als thema “pesten”, geven me de kracht om door te gaan. Ik hoop dat ouders en grootouders hun kinderen blijven voorlezen, want dat is zo belangrijk.

Sanne Hillemans (Sunny Hill Books)DSC_2338
Auteur, opmaker ebook

Sanne Hillemans schrijft verhalen over gebroken personages die net als iedereen liefde verdienen. Inmiddels heeft ze vier boeken geschreven. Haar werk bevat trauma, plottwists en spanning, maar ook altijd genoeg romantiek om bij weg te zwijmelen. 

 

Steffi de Neef
Auteur
IMG-20200203-WA0009Ik ben Steffi De Neef, 17 jaar. Ik studeer economie-moderne talen en kom uit België. Ik hou van verhalen en gedichten schrijven, voornamelijk in het Engels. Ik vind het leuk dat ik deze hobby nu ook eens kan gebruiken om een goed doel te steunen, in dit geval eentje dat me nauw aan het hart ligt. Als jongere wil ik me namelijk graag inzetten voor het welzijn van de dieren, de natuur en een duurzame wereld.

SideForceSideforce logo copy
Verbinden is groeien. De naam SideForce betekent ‘zij aan zij sterker’. Wij ondersteunen bedrijven, instellingen en personen in de visuele vormgeving van content, in woord en beeld, van grafische vormgeving tot video’s.

Tom Smits
Grafisch ontwerper, drukwerk
tom

Professional in grafische vormgeving en tekenen
Ik ben een afgestudeerd vormgever en inmiddels meer dan twee jaar werkzaam in de grafische branche. Ik heb ervaring met beletteren, produkt ontwerp, Photoshop, InDesign en Illustrator en in het ontwerpen van boekomslagen.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: