Auteurs zamelen samen geld in voor getroffen Australië

In februari verschijnt de verhalenbundel Auteurs voor Australië, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het WWF voor het getroffen Australië. De bundel bestaat uit tien romantische verhalen en één gedicht, die allemaal als thema brandweer, Australië en/of klimaatsverandering hebben. Aan de bundel werkten belangeloos tien auteurs, drie redacteuren, een persklaarmaker, twee vormgevers, een marketeer, een illustratiebureau en een uitgeverij mee, onder leiding van young-adult auteur Oli Veyn. De medewerkers aan de bundel komen uit Nederland en België.

Logo Auteurs voor Australië
Logo Auteurs voor Australië

Initiatiefnemer Oli Veyn

‘Ik had al een verhaal met een brandweerman gepubliceerd in de diversity-bundel van Dutch Venture Publishing. Het verhaal was eenvoudig aan te passen waardoor het zich nu afspeelt in Australië en de nieuwe titel “Waakvlam” kreeg. Het is een romantisch verhaal over een gevallen beschermengel en de liefde voor haar beschermeling die een Australische brandweerman is. Op 11 januari plaatste ik een bericht op Facebook met de vraag wie er ook een verhaal had liggen en wie er interesse had in het samenstellen van een bundel. Binnen twee dagen had ik tientallen enthousiaste reacties terug en konden we beginnen. De samenwerking is echt geweldig. Iedereen werkt belangeloos mee en door de diverse achtergronden en disciplines hebben we echt een kwaliteitsbundel kunnen samenstellen, met een duidelijk thema en prachtige illustraties. Het enige wat we nu nog missen is een drukkerij die een kleine oplage wil sponsoren. Alle opbrengst gaat naar het Wereld Natuurfonds en we hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen deze bundel gaan kopen.’

Omslag fysiek boek Auteurs voor Australië
Omslag fysiek boek Auteurs voor Australië

Over de bundel

Meer dan twintig auteurs stuurden een verhaal in voor de bundel. Genoeg animo dus én genoeg materiaal om een bundel mee samen te stellen. ‘Het was een strenge selectie,’ vertelt initiatiefnemer Oli Veyn. ‘Omdat we zo weinig tijd hadden, zochten we verhalen die minimale redactie nodig hadden, daarnaast moest er een zekere samenhang tussen de verhalen zijn, zodat we de bundel goed in de markt kunnen zetten en het één geheel werd.’ Na de selectierondes bleven uiteindelijk tien auteurs over: Lily Frank (Dronten), Johan Klein Haneveld (Delft), Marceline de Waard (Schiedam), Sandra Ringoot (Asse, België), Jacodine van de Velde (Westkapelle), Steffi de Neef (Asse, België), Kyra Mind (Limburg), Sanne Hillemans (Amsterdam), Mickey Meijer (Limburg) en Oli Veyn (Tilburg). ‘Het is een mooi, afwisselend geheel geworden,’ aldus Oli. ‘Langere en korte verhalen met boeiende verhaallijnen, een prachtig gedicht en een moeder en dochter die samen in de bundel staan. Ook leuk dat de auteurs en bijdragers overal vandaan komen. Het zijn gebundelde krachten uit zowel Nederland als België.’ Chinouk Thijssen maakte alle verhalen persklaar, waarna redacteuren Natascha de Vries – van Limpt en Anya van der Gracht de verhalen redigeerden. Coen de Kort is verantwoordelijk voor het vormgeven en het opmaken. Dimitri Balcaen ontwierp het logo, met een link naar de bekende Australische verkeersborden, en ontwerp- en illustratiebureau Bonte Raaf maakte het prachtige omslag en voor elk verhaal een bijpassende illustratie. Tom Smits zal de boekenleggers en het promotiemateriaal maken, terwijl uitgeverij Dutch Venture Publishing de drukkosten van de fysieke bundel sponsort.

Opbrengsten naar WWF

Australië kampt met de meest verwoestende branden uit de geschiedenis. Inmiddels werd al een gebied ter grootte van ruim twee keer Nederland in de as gelegd en kwamen 27 mensen en naar schatting 1 miljard dieren om in de vlammen. De opbrengsten van de bundel gaan allemaal naar WWF, die met donaties bomen plant in kritiek leefgebied voor koala’s, noodhulp en medicijnen biedt aan gewonde koala’s en helpt om bestaande bossen en de dieren die er leven te beschermen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: